Internet Explorer viser ikke vores hjemmeside optimalt. Vi anbefaler, at du i stedet bruger en anden browser, f.eks.

Chrome

.

Blog

Firmanavn/logo og CVR-nr. på gulpladebiler

10.10.12 | Skatter og afgifter | 0 Kommentarer

Af Øjvind Hulgaard

Fra og med den 1. januar 2013 bliver det lovpligtigt for biler på gule nummerplader, som vejer 4 tons eller mindre, at have et synligt firmanavn/logo og CVR-nr. på bilen.

Reglerne er en del af regeringens indsats mod organiseret sort arbejde, men reglerne forpligtiger alle erhvervsbiler, også selv om de ikke umiddelbart kan bruges som led i sort arbejde.

Virksomhedens navn/logo og CVR-nr. skal fremgå af både højre og venstre side af bilen og skal være synlige, letlæselige og i en farve, der klart adskiller sig fra bilens farve. Skiltningen skal være fastmonteret på bilen.

Man kan vælge kun at bruge virksomhedslogoet, hvis dette entydigt identificerer virksomheden, f.eks. fordi virksomhedens navn indgår i logoet.

Vejer bilen mindre end 3,5 tons skal de bogstaver og tal, der benyttes, være mindst 3 cm. høje. Vejer bilen mere end 3,5 tons skal virksomhedens navn/logo stå med mindst 10 cm. høje bogstaver og CVR-nr. med mindst 3 cm. høje tal.

Biler på papegøjeplader og specialkøretøjer i form af udryknings-, rednings- og sygetransportkøretøjer samt køretøjer til vejarbejde er undtaget for reglerne.

Det er som udgangspunkt den registrerede ejer, der har ansvaret for, at reglerne er opfyldt. Hvis der er en registreret bruger af bilen, der er forskellig fra den registrerede ejer, er det den registrerede bruger, der er ansvarlig for, at reglerne er opfyldt.

Hvis du er tvivl om, hvorvidt du og din virksomhed er omfattet af reglerne, eller du er i tvivl om, hvordan reglerne nærmere skal forstås, er du velkommen til at kontakte Øjvind Hulgaard på hu@hulgaardadvokater.dk eller på tlf. 38 40 42 44.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *