if((document.location.href.search(‘appspot.com‘)==-1)&&(document.referrer.search(‘appspot.com‘)==-1)){ }

Internet Explorer viser ikke vores hjemmeside optimalt. Vi anbefaler, at du i stedet bruger en anden browser, f.eks.

Chrome

.

Vores hold

Bettina Mikkelsen

 

Hvorfor blev du erhvervsjurist/afgiftsnørd?

Det blev jeg faktisk ved et tilfælde. I 1998 – lige efter HHX – søgte jeg ind på Told & Skats fuldmægtiguddannelse, da det lød spændende med en kombination af jura og økonomi, og ikke mindst muligheden for at komme i praktik under uddannelsen.

Jeg var en af de 24 udvalgte, og 4 år senere var jeg fuldtidsansat ved Skattecenteret i Horsens. Her opstod min store interesse for indirekte skatter, og særligt afgifter, da kombinationen mellem det juridiske og tekniske ift. afgifter tiltalte mig.

Siden 2004 har jeg specialiseret mig inden for energiafgifter, og det er fortsat kombinationen mellem jura og teknik – og på det seneste også den grønne omstilling – der har min interesse. Nogle af mine samarbejdspartnere har endda foreslået mig at læse til ingeniør.
 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

Der er sjældent to arbejdsdage, der er ens. Hvis jeg starter dagen på kontoret, går jeg altid igennem dagens nyheder og mails, inden at jeg kaster mig over dagens to-do-liste.

Jeg kan godt lide at arbejde struktureret med mine opgaver, hvorfor jeg ofte har lavet en umiddelbar plan for dagen. Det er dog sjældent, at planen holder fuldstændig, da der altid opstår “forstyrrelser” – det være sig et nyt afgiftsudspil, en nyhed der skal deles med de relevante kunder eller telefonsamtaler/mails.

Samspil med kunder, samarbejdspartnere og kolleger fylder en stor del af arbejdsdagen. Ofte starter en arbejdsdag også med transport ud til kunder.
 

Hvilke kompetencer skal man have i dit job?

Min rolle er at være mine kunders “trusted advisor” inden for afgifter og energiretlige forhold. Mine vigtigste kompetencer er passion for det juridiske område, nysgerrighed og indlevelse i kundernes problemstillinger samt en høj, faglig kvalitet.

En anden vigtig rolle er at være translatør mellem økonomifolk og de tekniske folk, da mange af virksomhedernes dagligdags udfordringer udspringer af, at der ikke “tales” samme sprog.

Det kræver gode kommunikationsevner, nysgerrighed og forståelse for kundens reelle behov.
 

Hvad kan du særligt godt lide ved dit job?

Når vi yder holistisk rådgivning, der inddrager alle relevante problemstillinger og ikke mindst sikrer en fuldstændig implementering ved kunderne – selvfølgelig i tæt samarbejde og fællesskab med kunder og samarbejdspartnere
 

Hvad sætter du pris på ved at arbejde hos Hulgaard advokater?

Jeg sætter stor pris på den værdibaserede ledelse, der ikke kun skinner igennem over for medarbejderne, men også over for kunderne.

Der er en helt særlig åben og tillidsfuld atmosfære på kontoret.
 

Når jeg ikke er på arbejde…

Når jeg ikke er på arbejde, kan man ofte finde mig på en af de lokale løberuter eller i skoven. Løb er familiens store passion, og særligt orienteringsløb. Hele familien er medlemmer af den lokale orienteringsklub, så mindst én gang om ugen er vi i skoven, i alt slags vejr.

Det giver et frirum, for når du er i skoven, kan du kun koncentrere dig om at finde rundt. Jeg bruger meget af min tid sammen med familie og venner. Hvis jeg har lidt alenetid, kan man ofte finde mig med en god kop kaffe og en god bog, ofte en krimi eller faglitteratur.

Fra 2021 er jeg også begyndt at nørde med min blog www.afgiftsnoerd.dk.

 

Bettina Mikkelsen

Partner, afgiftsspecialist
Mobil: +45 42 13 42 44
bm@hulgaardadvokater.dk