if((document.location.href.search(‘appspot.com‘)==-1)&&(document.referrer.search(‘appspot.com‘)==-1)){ }

Internet Explorer viser ikke vores hjemmeside optimalt. Vi anbefaler, at du i stedet bruger en anden browser, f.eks.

Chrome

.

Nyt om Hulgaard Advokater

Tillykke til Lida Hulgaard med de 80 år

12.08.19 | Nyt om Hulgaard advokater

Vi ønsker Lida et stort tillykke med de 80 år i dag!

Vi har i dagens anledning stillet fødselaren tre skarpe spørgsmål om hendes liv: 

Hvordan har du oplevet din karriere og dit virke som advokat?

”Som 80-årig og omvandrende historiebog kan jeg se tilbage på et langt liv som advokat og familiemenneske og bridgespiller og meget andet.

Ca. 50 år i en advokatbranche med voldsomme forandringer. I modsætning til nu var det i 1970’erne ikke kutyme at specialisere sig, ja, man fik faktisk påtale fra advokatsamfundet, hvis man signalerede, at man var særlig interesseret i noget bestemt inden for juraen. Mine 4 år med skatteret på universitetet, fulgt op af en lærebog, kunne dog ikke negligeres, og denne specialisering viste sig at være hensigtsmæssig for en kvinde i en mandsdomineret advokatverden og har ført mig vidt omkring. Både interessante klienter med konkrete sager og opgaver for det offentlige har været vildt spændende. Derfor er det svært at stoppe, når man har mulighed for at fortsætte i jobbet, og det har jeg så gjort indtil nu.

Da jeg i efteråret 1958 stod med studentereksamen og mand og lille søn, var normen at blive hjemmegående husmor. Det havde jeg overhovedet ikke lyst til. Heldigvis var min kære mand enig med mig, så jeg startede på at studere jura. Hjem og efterhånden 4 børn skulle dog også passes. Mens børnene var små, havde vi altid ”ung pige”, ellers havde det simpelthen ikke kunnet lade sig gøre. Disse dejlige mennesker befolkede hjemmet, når vi andre var på arbejde. Så i ulvetimen kunne familien sætte sig foran pejsen og tale om dagens begivenheder, mens den unge pige satte maden på bordet. I dag er jeg dybt taknemlig for hjælpen fra Gertrud og Anna og Marianne og alle de andre huslige medarbejdere. Også min mor har været hjælpsom og et stort aktiv for familien.” 

Hvilke opgaver går du op i lige nu?

“Lige nu har jeg bl.a. til opgave at være bisidder for et vidne for Undersøgelseskommissionen om SKATs refusion af udbytteskat til udenlandske aktionærer i danske selskaber. Kommissionen har til opgave at afklare sagsbehandlingen i SKAT i den forbindelse, en opgave, som jeg finder i høj grad nødvendig og relevant.” 

Hvad beskæftiger du dig med, når du ikke er på arbejde?

“En af familiens store interesser er bridge – som sportsgren. Min nu afdøde mand, Johs., og jeg har deltaget i mange bridgeturneringer i Danmark og udlandet og vundet en del. Jeg droslede dog ned på bridgefronten i de travleste år i advokatbranchen.

Og så har vi begge gået op i at være fysisk aktive, i løb, på ski, på tennisbanen, på cykel etc.

Nu vil min aktivitet i advokatbranchen snart blive afsluttet.

Jeg håber at kunne gennemføre nogle planer om at skrive om min familie og min tilværelse – altså såkaldte ”erindringsforskydninger”.