Overskudsvarme
Som følge af de seneste års udvikling på området ses udnyttelse af overskudsvarme nu i stigende omfang. Udnyttelse af overskudsvarme sker fra flere forskellige kilder og anvendes både til virksomhedens eget forbrug og afsættes til varmeforsyningen.
Beregning af potentiale
Det indledende arbejde tager normalt udgangspunkt i en teknisk forståelse af de anlæg, der skal levere overskudsvarmen med henblik på at kende varmepotentialet i effekt og over tid. Når varmeforsyningen samtidigt kender sit varmebehov og alternative varmeproduktionsomkostning kan det økonomiske potentiale beregnes. I denne sammenhæng er det også vigtigt at afdække den afgiftsmæssige behandling af overskudsvarmen, ligesom der i en række situationer kan være tilskudsmuligheder og andre optimeringer, der påvirker den samlede vurdering.
Vores arbejde er altid forankret i de tekniske forhold, og det er vores erfaring, at en kvalificeret udredning af overskudsvarmeprojektet altid bygger på et tæt samarbejde mellem parterne og rådgivere, der har detailviden om anlæggenes kapaciteter. Vi har stor erfaring med alle aspekter af overskudsvarmeaftalen og bringer dette i spil under udarbejdelsen af kontrakten mellem parterne.
Genoptagelse og tilbagebetalingssager
Derudover varetager vi ligeledes sager inden for rådgivning om den korrekte håndtering af overskudsvarme, ligesom vi repræsenterer en række varmeforsyninger og industrivirksomheder i forhold til en række tilbagebetalings-/genoptagelsessager over for Skattestyrelsen.
Endeligt er vi dybt involveret i varetagelsen af en række virksomheders og varmeforsyningers interesser i de ændringer, der er besluttet om overskudsvarmebeskatningen.
Kontakt
Hvis du vil vide mere om overskudsvarme, er du velkommen til at kontakte Peter Lunau Larsen på tlf. 51 15 85 15 eller pll@hulgaardadvokater.dk
Regeringen fremskynder klimaindsatsen frem mod 2025
Regeringen fremskynder klimaindsatsen frem mod 2025 Af Troels Bagger Hviid Regeringen har præsenteret en klimaplan bestående af 24 politiske indsatser, der skal være på plads senest i 2025, for at opnå målet om at reducere klimaudledningerne med 70% i 2030. ...
