Energifællesskaber: En del af den grønne omstilling
Begrebet “Energifællesskaber” er blevet introduceret gennem EU-retten. Konceptet går ud på, at flere fysiske personer og virksomheder går sammen om (primært lokal) elproduktion, lagring, forbrug osv.
Sat lidt på spidsen er formålet med konceptet at få engageret lokale borgere i udbygningen af vedvarende energi, således at borgere har mulighed for at være en del af løsningen og formentligt også for at mindske sandsynligheden for klager over sådanne projekter. Ønsket er altså at ændre “NIMBY”-indstillingen (Not in my back yard) til en YIMBY-indstilling (Yes in my back yard). Håbet er, at den lokale energiproduktion og -forbrug skal være med til at fremme udbygningen af VE-anlæg, øge bæredygtigheden og styrke lokale fællesskaber.
Hos Hulgaard Advokater har vi allerede haft fornøjelsen af at rådgive energifællesskaber, og vi har derfor et indgående kendskab til de juridiske rammevilkår, som energifællesskaber er underlagt. Vi kan i den forbindelse for eksempel rådgive jer om:
- Juridisk rådgivning om rammevilkårene for energifællesskaber
- Etablering og organisering af energifællesskaber:
- Energifællesskabets aktiviteter og organisering;
- Proces for etablering af VE-anlæg;
- Aftalemæssige forhold; eller
- Finansielle forhold og business casen
Vi kan med andre ord hjælpe jer i gang og finde ud af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan lade sig gøre.
Derudover har vi i vores Energi- & Forsyningsteam mangeårig erfaring med energiprojekter, herunder udviklingen og etableringen af vedvarende energianlæg. Vores juridiske-, tekniske og kommercielle indsigt samt forretningsmæssige forståelse gør os i stand til at agere strategisk sparringspartner for vores kunder i forbindelse med udviklingen af deres energiprojekter fra start til slut. Læs mere her.
Fremtiden for energifællesskaber
Energifællesskaber giver mulighed for, at lokalsamfundet kan gå sammen om lokal forankret energiproduktion og -forbrug. Med den rette vejledning og støtte kan energifællesskaber ikke blot bidrage til den lokale udvikling, men også blive en bærende kraft i omstillingen til vedvarende energi.
Hos Hulgaard Advokater er vi stolte over at kunne tilbyde den nødvendige juridiske og strategiske rådgivning, der gør det muligt for energifællesskaber at blomstre og udgøre en forskel. Vores team er passioneret omkring bæredygtig udvikling og er engageret i at hjælpe jer med at realisere potentialet i jeres energifællesskab.
Kontakt
Er du interesseret i at udforske mulighederne i energifællesskaber, eller har du brug for rådgivning om et eksisterende energifællesskab? Kontakt os for en uforpligtende samtale, hvor vi kan diskutere, hvordan vi bedst kan støtte jer og hjælpe jer med at nå jeres mål.
Kontakt Anna Meldgaard Petersen på tlf. 42 13 42 43 eller amp@hulgaardadvokater.dk
Regeringen udgiver ny solcellestrategi
Regeringen har netop præsenteret en ny solcellestrategi for at styrke udbygningen af solceller i Danmark. Strategien indeholder en række tiltag, som både skal øge antallet af solcelleanlæg og forbedre vilkårene for de naboer, der får solceller tæt på deres hjem. Målet...
Relaterede artikler
- Ny politisk aftale om energiparker – Er aftalen ren luft eller er vi reelt blevet klogere?
- Energifællesskaber: Muligheder og udfordringer?
- Energibeskatning og overskudsvarme fra pyrolyse
- Nyt fra EU: Styrkelse af EU ETS og indførsel af en klimatold
- Gode råd i forbindelse med håndtering af energiafgifter
- Afgiftsgodtgørelse og renterisiko
- Regeringen fremskynder klimaindsatsen frem mod 2025
- Overskudsvarme – et vigtigt værktøj til at nå vores klimamålsætning
- Udvidet adgang til måling af overskudsvarme med tilbagevirkende kraft
- CO2 - et centralt element i klimapolitikken