Regulatoriske forhold og compliance i energi- og forsyningssektoren
I en tid, hvor energi- og forsyningssektoren undergår markante forandringer og står over for øgede regulatoriske krav, er det afgørende for erhvervslivet at navigere korrekt i det komplekse regelsæt. Vi forstår de komplekse regulatoriske udfordringer, som virksomheder i energi- og forsyningssektoren står overfor. Vores dedikerede team af specialiserede advokater og rådgivere er her for at hjælpe jer med at navigere gennem dette komplekse landskab og opnå jeres forretningsmål på en effektiv og lovlig måde.
Vi holder os opdateret på den nyeste lovgivning og politikker inden for energi- og forsyningssektoren for at sikre, at vores kunder altid er foran i spillet. Vores mål er at minimere risici, optimere muligheder og sikre, at jeres interesser er beskyttet på alle niveauer, herunder fuld overholdelse af gældende lovgivning og reguleringer.
Vores ekspertise omfatter, men er ikke begrænset til:
- Overholdelse af nationale og EU-regulatoriske krav: Vi sikrer, at jeres virksomhed overholder alle relevante lovgivningsmæssige krav og standarder, hvilket er afgørende for at operere lovligt og effektivt.
- Licenser, tilladelser og godkendelser: Vores team bistår med ansøgningsprocesser for nødvendige licenser, tilladelser og godkendelser, der kræves for at drive virksomhed inden for sektoren.
- Tilskudsordninger til VE-projekter: Vi vejleder om mulighederne for at opnå tilskud til vedvarende energiprojekter, herunder hvordan man ansøger og overholder de tilhørende krav.
- Etablerings- og tilslutningsforhold: Vi rådgiver om etablering af energi- og forsyningsprojekter og om tilslutning af energiprojekter og slutkunder.
- Sektorkobling: Gennem vores løbende arbejde i branchen har vi en stærk forståelse for mulighederne for sektorkobling i en række projekter. Det kan for eksempel være gennem fælles investeringer i energianlæg, udnyttelse af produktionssynergier mellem flere parter eller afsætning af overskudsvarme.
- ESG og rapporteringskrav: Vi rådgiver om compliance i forhold til miljømæssige, sociale og governance (ESG) standarder samt de dertil knyttede rapporteringskrav. Dette inkluderer vejledning om, hvordan man bedst indsamler og rapporterer data, der opfylder regulatoriske og investorers forventninger.
Hvordan vi kan hjælpe
Vores tilgang er at tilbyde skræddersyede løsninger, der adresserer de unikke udfordringer og behov, som jeres virksomhed står overfor. Gennem personlig rådgivning og dybdegående branchekendskab sikrer vi, at jeres virksomhed ikke blot overholder gældende lovgivning, men også opnår en stærk position i markedet.
Uanset om I har spørgsmål til tilladelser, tilskudsordninger til VE-projekter, etablering af nye energianlæg o.l., er vi parate til at navigere jer igennem energi- og forsyningssektorens regulatoriske landskab.
Kontakt
Kontakt os for at finde ud af, hvordan vi kan hjælpe jer:
Peter Lunau Larsen på tlf. 51 15 85 15 eller pll@hulgaardadvokater.dk
Kristine Wagner på tlf. 40 80 64 20 eller kw@hulgaardadvokater.dk
Bettina Mikkelsen på tlf. 42 13 42 44 eller bm@hulgaardadvokater.dk
eller Anna Meldgaard Petersen på tlf. 42 13 42 43 eller amp@hulgaardadvokater.dk
Regeringen udgiver ny solcellestrategi
Regeringen har netop præsenteret en ny solcellestrategi for at styrke udbygningen af solceller i Danmark. Strategien indeholder en række tiltag, som både skal øge antallet af solcelleanlæg og forbedre vilkårene for de naboer, der får solceller tæt på deres hjem. Målet...
Relaterede artikler
- Ny politisk aftale om energiparker – Er aftalen ren luft eller er vi reelt blevet klogere?
- Energifællesskaber: Muligheder og udfordringer?
- Energibeskatning og overskudsvarme fra pyrolyse
- Nyt fra EU: Styrkelse af EU ETS og indførsel af en klimatold
- Gode råd i forbindelse med håndtering af energiafgifter
- Afgiftsgodtgørelse og renterisiko
- Regeringen fremskynder klimaindsatsen frem mod 2025
- Overskudsvarme – et vigtigt værktøj til at nå vores klimamålsætning
- Udvidet adgang til måling af overskudsvarme med tilbagevirkende kraft
- CO2 - et centralt element i klimapolitikken