Internet Explorer viser ikke vores hjemmeside optimalt. Vi anbefaler, at du i stedet bruger en anden browser, f.eks.

Chrome

.

Blog

Beskatning af privat kørsel i firmabiler

22.08.11 | Skatter og afgifter | 0 Kommentarer

Af Kristine Wagner

Privat kørsel i firmabiler udløser beskatning af fri bil, ligesom privat kørsel kan have betydning for firmaets ret til at afløfte moms af anskaffelsessummen.

Sammen med politiet afholder SKAT løbende aktioner, hvor man som bilist bliver stoppet og udspurgt om kørslen. Bliver man standset i en sådan aktion, har det naturligvis stor betydning for medarbejderen og firmaet, om kørslen efter skatte- og afgiftslovgivningen betragtes som privat eller erhvervsmæssig. Er kørslen privat, kan det udløse væsentlige omkostninger til skat, afgifter og i værste fald bøder.

Reglerne er komplicerede, og det gør det ikke lettere, at skatte- og momslovgivningen ikke altid har ens definition af, om en given kørsel er privat eller erhvervsmæssig.

Hos Hulgaard Advokater rådgiver vi gerne om, i hvilke tilfælde, man lovligt kan anvende en bil til en given kørsel, ligesom vi gerne bidrager med at udarbejde personalepolitik om brug af firmaets biler.

Har du været ude for at blive stoppet af SKAT i en aktion og er du blevet mødt med krav om skat eller afgifter, kan Hulgaard Advokater vurdere, om der er mulighed for at imødegå SKATs opfattelse, og i givet fald føre sagen, hvis du ønsker at klage over SKATs vurdering.

Vores erfaring er, at det har stor betydning, at rådgiver inddrages tidligt i en eventuel skatte- og afgiftssag, da det er vigtigt, at sagen kommer godt fra start. Dette kan være afgørende for udfaldet af sagen.

For yderligere oplysninger er du meget velkommen til at kontakte Kristine Wagner på kw@hulgaardadvokater.dk eller på tlf. 38 40 42 20.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *